Essence All About Roses

9:30 AM


Sve popularnije Essence palte iz nove kolekcije su me odmah privukle. Kolekcija se sastoji iz 4 paleta koje imaju po 8 razlicitih nijansi. Mogu da kazem da je pravo mucenje bilo izabrati jednu od 4, nakon nekoliko minuta (mnogo vise od nekoliko!) kada je vec pocelo da me bude sramota da stojim ispred dela sa Essence proizvodima i odmeravam po milioniti put testere odlucila sam se za ovu. 

Paleta ima 9,5g i rok upotrebe je 12 meseci. Iskreno ne verujem da cu uspeti da je potrosim za to vreme. To bi mozda i bilo moguce da ne koristim ostale, ali kako sve cesce se okrecem Avon True Color paleticama (o kojima ce nesto biti u narednim postovima) iskreno mislim da necu to uspeti. Zapravo prvobitna ideja je bila da kupim ovu pa ako mi se dopadne da kupim jos neku, a onda mozda jos neku. Mada kao sto vec rekoh kako sam se okrenula drugim paleticama nekako sam zapostavila i zaboravila na druge iz ove kolekcije. 


Dolazi u klasicnom prozirnom i cvrstom pakovanju. Na pocetku me je nervirao nacin otvaranja, ali sada sam se vec privikla, mada mnogo bi lakse bilo da se drugacije otvara. Mozete je naci u DM-u, Lilly-ju ili bolje snadbevenim drogerijama. Ja sam svoju kupila u Black Maraton parfimeriji u Nisu po ceni od 550 din. Licno ova parfimerija mi je odlicna, ima vecinu drogeriskih brendova, cesto imaju akcije, zene koje rade su vise nego ljubazne, imaju uvek adekvatne testere, cene su u vecini slucajeve nize nego po DM-u i ja sam vise nego zadovoljna...



U paleti se nalaze 8 senke roskaste nijanse
Senke su na dodir mekane i prijatne. Raspon boja je od svetle simeraste do sljokicave ljubicaste u prvom redu. U drugom je vise mat nego shimmerasta belicasta nijansa do tamne braon- gotovo crne. Pigmentacija im je sasvim pristojna u odnosu na cenu, a upotrebom baze za senku jos intenzivnija. Ja koristim Avonovu bazu i odlicno izgledaju nakon nje. 
Sve senke se lako nanose, ali preporucujem da visak sa cetkice uklonite jer se malcice truse. Takodje ako imate naviku preporuka vam je da nasminkate prvo oci pa onda lice bas zbog toga sto se truse, ali ja nemam tu naviku i jednostavno nezgodno mi je tako da radim. 
Senke se lako blendaju, sto se tice dugotrajnosti nosila sam ih najduze 6 sati i to u nocnom provodu i odlicno su izdrzale. Nisam primetila nikakvo nakupljanje na kapku ili razmazivanje. Prilikom skidanja micelarnom sasvim lako sam ih uklonila bez bilo kakvog mucenja ili grubog trljanja. 


Ovako izgledaju senke bez baze nanete u jednom sloju. Da, ovo je jedan sloj! Redom sa isla jedna iz gornjeg, jedna iz donjeg reda. 

Prve gornja nijansa je belicasta, ima sedefast finish. Donja nezna, belicasta, mat finisha.
Druga gornja-nezna, vuce ka ljubicastoj boji i sadrzi blage sljokice. Donja-roze, sjajna.
Treca gornja- braon nijansa sa sitnim sljokicama. Donja-mat ljubicasta
Cetvrta gornja-tamno ljubicasta, ima najizrazenije sljokice. Donja- tamna braon nijansa


Primatila sam takodje da se sedefaste nijanse vise truse od mat koje se gotovo i ne truse. 
Sve u svemu ova paletica je odlicna za devojke koje se same sminkaju za vecernji izlazak ili dnevnu varijantu i nije potrebno mnogo znanja za odlican izgleda uz pomoc ovih nijansi. Kvalitet je i vise nego odlican u odnosu na cenu i ja toplo preporucujem ovu ili mozda neku drugu paleticu iz ove kolekcije. 

Za kraj vam ostavljam sastav proizvoda
TALC, MICA, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, POLYPROPYLENE, NYLON-12, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, ZINC STEARATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, POLYETHYLENE, DIISOSTEARYL MALATE, STEARYL DIMETHICONE, AQUA (WATER), DISODIUM EDTA, TRIOLEIN, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, HEXYL LAURATE, POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE, TIN OXIDE, LECITHIN, TOCOPHEROL, OCTADECENE, PTFE, HEXYLENE GLYCOL, CAPRYLYL GLYCOL, ASCORBYL PALMITATE, CITRIC ACID, DEHYDROACETIC ACID, PHENOXYETHANOL, MAY CONTAIN: CI 77007 (ULTRAMARINES), CI 77491, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

You Might Also Like

22 коментара

  1. Od kako su se pojavile želim da probam neku od ovih paletica ali nekako uvek zaboravim da kupim. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Obavezno probaj, moja topla preporuka, odlicne su. :)

      Delete
  2. Pre neki dan sam je videla uzivo, stvarno je prelepa

    Adela Acanski

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Imam ovu trenutno na očima :D Inače sam se oduševila ovom novom kolekcijom, i sama pripremam recenzije, senke su predivne!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odlicne su nema sumnje. I vrlo prakticne. :D

      Delete
  5. Imam ovu paletu u nijansama mudes i volim je jako :D Pigmentarnost je malo slabija, ali uz bazu to nije problem, a sviđa mi se što se lijepo blendaju i imaju solidnu trajnost :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je kod ove pigmentacija sasvim okej ako pogledam cenu, ali da uz bazu je bas primetna razlika. :)

      Delete
  6. Colors look good! If you want, we can to follow each other on bloglovin! Just follow me here and I'll follow you back! ♥ https://www.bloglovin.com/blogs/anna-alina-3947784

    ReplyDelete
  7. Prelepa paletica zaista. :) kad gledam tvoje slike deluje mi jos lepse :D i ja sam je kupila kad sam bila u Nisu u istoj parfimeriji :D <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno. Licno obozavam tu parfimeriju, uvek imaju akcije i atmosfera je bas dobra konstantno. :)

      Delete
  8. vrijeme je da ja kupim novu essance palettu, a možda bi baš ova bila najbolje rješenje za mene:)...imam jednu essence paletu, ali mislim da je imam već dvije godine, a ako im je rok 12 mjeseci, vrijeme je da je se riješim:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako uzmes ovu neces je pokajati, ja sam se odlucila bas za nju jer je drugacija od ostalih iz kolekcije. :)

      Delete
  9. I've tried it <3 Nice palette))
    http://i-am-dominica.blogspot.it

    ReplyDelete
  10. Hvala puno draga, videla sam. <3

    ReplyDelete
  11. Jako lepe boje, onako baš za svaki dan :)

    ReplyDelete
  12. Imam ovu paletu, ali još je nisam isprobala. Nijanse su vrlo lijepe. :)

    ReplyDelete
  13. Moja sestra ih koristi, baš je zadovoljna! *-* ♥

    NOVI POST JE NA BLOGU!

    xoxo

    ReplyDelete
  14. Imam je ali još nisam probala moram prvo slikati pa onda umakati prste, kistove hheheh ali je predivna :)

    ReplyDelete

Tumblr

We Heart It

Instagram