Pages

Thursday, October 6, 2016

Try it, love it


Matte lipsticks are my first choice when I shop lipsticks. I love their texture and how they last long. 
I picked one lipstick from the Essence Try it, Love it collection for Fall. You are able to pick up these perfect lipsticks in 8 different shades. My first choice was 03 Wow effect which is between nude and deep purple. I tought it was more nude, but it's not. 

Packing - It comes in chrome colored tube with plastic cap that matches the color of the lipstick. Packaging isn't very spectacular, it's classic and simple. 

Price - For 2-3 euros you got 3,8 grams of product.

TextureLight and creamy texture, great pigmentation and a matte finish.

About it - Beautiful colour, it's nice daily lipstick.  The pigmentation is great like I said before. I was a little scared that it'd be too dark, because I expected more nude colour, but it's just perfect. It smells delicious. It's easy to apply, it does dry out my lips a bit though but you must expect that when you put on a matt lipstick. I keep it on for 3-4 hours before I had to touch up. 
Tell me how gorgeous is it?





Prva nijansa koju sam odlučila da isprobam je 03 Wow effect. Očekivala sam više nude nijansu i u početku se plašila da je malo tamnija nijansa za mene, ali ispostavilo se da je zaista odlična. 

Pakovanje - Dolazi u svedenom pakovanju sa plastičnim poklopcem koji odgovara boji ruža. Pakovanje je jednostavno, ali efektno i lepo izgleda. 

Cena - Za 309 RSD dobijate 3,8 grama ruža. Kada se uzme u obzir kvalitet ruža, cena je i više nego povoljna.

Tekstura - Ima laganu, kremastu teksturu. Zaista je zahvalan za nanošenje, ne treba da budete ekspert da biste ga savršeno naneli. 

Moj utisak - Oduševljena sam samom nijansom ruža. Traje oko 3-4 sati, a potom mora malo da se popravi. Nekada kad me mrzi da ga popravljam bez problema ostavim da sam izbledi jer se ravnomerno skida tako da je i to dodatni plus. Miriše prelepo, ne znam na šta, ali mi se miris izuzetno dopada. Blago isušuje usne, ali to se i očekuje kod mat ruževa. Pre nanošenja možete staviti balzam na usne tako da nećete imati taj osećaj. 

Kako sam oduševljena ovom nijansom sledeće na listi su 02, zatim  08, a kasnije i ostale. 

2 comments:

  1. O, pa uopšte nije mali, očekivala sam da je kao Aura Nano, ali je mnogo veći.
    Volim mat nijanse, mada ih ne nosim često koliko bih htela jer, kao što i ti reče, skoro svi isušuju usne.

    ReplyDelete
  2. Draga, post je divan i jako lepo si opisala ovaj proizvod. Ja sam neko ko jako voli karmine, doduše retko ih mažem ahaha ali ih imam gomilu, i ova boja je stvarno predivna, a i sam karmin nije skup, možda odlučim da ga kupim nekad, hvala ti što si nam ga predstavila, jer sad znam koji je sledeći na mojoj wish listi:*

    Kika's blog

    ReplyDelete