Trip to Leskovac

3:39 AM

Primetile ste da me vec nekoliko nedelja nema, ne komentarisem, ne odgovaram na komentare, niti je bilo skoro novog posta. Zao mi je zbog toga, ali imala sam previse obaveza, kraj skolske godine je, zavrsavam sa praksom, volontiram, a imala sam i seminar u Leskovcu 7 dana. 


Nemojte pogresno da me shvatite zaista sam zelela da pisem, ponela sam cak i laptop pored ogromnog kofera. Trebalo se da imamo internet mada internet je bio jako slab, cas je nestajao, cas kocio. To je je nerviralo i odustala sam, jednostavno nisam imala volje da kucam svaku trecu recenicu po dva puta. 
Stigla sam kuci pre 2 sata otprilike, duze je trajalo raspakovanje nego put, ali dobro. Odlucila sam da ovaj post posvetim mom putovanju i boravku tamo, da vam kazem utiske i ocekivanja. 

Seminar

Seminar je bio u vezi usavrsavanja razvoja licnosti, sticanja "mekih vestina", vestina pisanja Cv-a i motivacionog pisma. Ne bih puno o tome, ali sam seminar je premasio moja ocekivanja. Tokom ovih 7 dana sam spoznala svoje snage i slabosti, kao i mogucnosti i pretnje zahvaljujuci SWOT metodi. Imala sam meditaciju tri puta. Prvi put je bio povratak u proslost. Zaista nisam verovala da samo neciji glas moze da vas vodi kroz sve dogadjaje od najranijeh detinjstva. Nisam mogla da verujem da sam se tada setila iz kakve solje sam pila, sta sam nosila, koja mi je bila omiljena pesma kad sam imala 5, pa 7, pa 12 godina. Zaista prozivela sam ceo svoj zivot za pola sata, prosla kroz sve lepe, ali i bolne dogadjaje. 
Drugi i treci put je bio odlazak u buducnost. Ponovo glas trenerice me je vodio da zamisljam mene za 10 godine. Sve to mi se cinilo tako stvarno, dostizno i moguce. Nakon meditacija osecala sam sigurnost, spokoj, bila sam cudno srecna i zadovoljna. 

Isla sam u posetu Omladinskom klubu OKAn, zaista upoznala sam divne ljude koji su napravili besplatnu biblioteku, tako da lako mozete uzeti koju knjigu zelite bez clanarine. Takodje organizuju filmske veceri na otvorenom, predivno iskustvo je bilo razgovarati sa njima.
Informisali su me o mogucnostima i prilikama za mlade (kao sto su evs, omladinske razmene, treninzi..). Zainteresovali su me za to, planiram u skorijoj buducnosti da se prijavim za razmenu. 

Zaista drago mi je da sam volonter, da mi je pruzeno sticanje novih znanja i iskustva i nosima najlepse uspomene sa ovog seminara. Zdruzila sam se sa mnogo mladih, perspektivnih ljudi, koji ulazu u svoju buducnost. Proveli smo 7 dana zajedno i proveli smo se sjajno.










Hotel

Bila sam smestena u hotel Gros koji ima 2 zvezdice. Ukoliko posetite stranicu hotela mozete videti da pise da je udaljen 10 minuta od centra. Ne slazem se sa tim, nama je bilo potrebno oko dvadesetak minuta da dodjemo do centra. Zbog toga smo najcesce uzimali taksi. Preporucujem Palma taxi (0800241241) ili Pink taxi (0800/011016). Izbegavajte taksi vozila sa stanice bez obelezja udruzenja. Cena voznje do grada bi trebalo da bude do 200 dinara. 


Osoblje
Osoblje hotela je ljubazno, uvek ce vam doneti sta vam je potrebno. Ako zelite dodatni jastuk, promenu posteljine ili peskira, dodani pokrivac, tecni sapun, sobne papuce, fen za kosu mozete slobodno da se obratite njima. Svakodnevno su cistili sobu i bacali smece. Zaista samo pohvale za njih. Konobari su takodje jako ljubazni, ako ste alergicni na neku hranu ili ste vegetarijanac, zelite nesto drugo mozete im reci i pokusace da vam ispune to. 

Hrana 

Sto se tice obroka, dorucak je na bazi svedskog stola. Imate zaista veliki izbor pocevsi od marmelade od kajsije i sumskog voca, krema i meda, pa sve do przenih jaja, omleta, kuvanih i przenih virsli, pastete i przenog hleba. Takodje imate 4 vrste muslija (coko musli, obicne, korn fleks i cokoladne kuglice). Imate 3 vrste hleba (crni, beli, kajzerice). Zaista ogroman izbor. Dorucak traje od 8 do 10, sto je meni bilo super. 
Za rucak i veceru vam oni donose jelo. Uz rucak uvek imate supu, salatu (kupus, paradajz ili krastavac) i dezert (palacinka, cokoladni kolac, sladoled). Sto se tice rucka porcije su preobilne i verovatno necete sve ni da pojedete. Probala sam leskovacku muckalicu, njihov rostilj, pasulj u zemljanoj posudi sa kobasicom, ribu sa krompir salatom, raznjice sa pekarskim krompirom... Odlicna ponuda, tako da necete sigurno ostati gladni. Rucak je od pola 2 do pola 4. 
Za veceru najcesce daju pite, proje, picu, makarone, pohovane palacinke. Uz to dobijate jogurt i kiselo mleko i na kraju dezert. 


Grad

Sam grad se dosta razlikuje od Nisa. Kod njih se tacno postuje vreme, znam da smo svi bili iznenadjeni kada smo culi da se svi kafici zatvaraju u 12. Bili smo kao u fazonu "Okej kako je to moguce". Takodje pekare rade do 1, 2. Barem one cetri koje smo mi nasli dok smo lutali da nadjemo neko pecivo. Cene su otprilike kao u Nisu. Sto se tice znamenitosti preporucujem da ih obidjete, sve su blizu i nije naporno. Ja nazalost nisam imala mnogo vremena preko dana da obilazim grad. Sto se tice cena po radnjama, zaista ne znam, nisam usla nigde ako mi verujete. Preporucujem vam da posetite etno brvnaru Gros koja je u sklopu hotela. Nudi veliki izbor fantasticnih specijaliteta, a petkom i subotom imate i uzivo muziku. 




You Might Also Like

13 коментара

  1. Stvarno sve deluje zanimljivo, toliko utisaka :) Drago mi je kad vidim da je neko aktivan i da radi na usavršavanju i obrazovanju. Posebno bih izdvojila deo o meditaciji koja me sve više interesuje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno, zaista bilo mi je pretesko da srediv ovaj tekst i da sve svedem u par redova. Meditacija je fantasticna stvar koju sam otkrila prvi put tada i odusevila sam se. :)

      Delete
  2. divan post :D divno iskustvo :)
    djeluje jako zanimljivo i vjerujem da si se obogatila, i da gledaš drugačije na stvari :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, zaista je bilo prelepo iskustvo. :)

      Delete
  3. Odlično, baš se vidi po slikama i po svim tvojim riječima da ste se odlično proveli :) A tko zna, možda me put jednom nanese na tu stranu pa mi je baš lijepo da si napisala pokoju i o samom mjestu i hotelu. Jako me sad zanima ta meditacija, voljela bih pročitati i nešto više o tome.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, zaista je bilo lepo i nezaboravno iskustvo. Sto se tice meditacije nisam bas htela da duzim, sam taj "proces" traje oko 30-40 minuta, udobno se smestis, zatvoris oci i pustis da te vodi glas. Treneri koji obicno to rade znaju vec sta i kako treba, oni sami govore vreme dogadjaja i postavljaju odredjena pitanja, ti pokusavas da se setis i das u sebi odgovore i nekako sve spontano ti dolazi, svi dogadjaji iz detinjstva, uspomene i strahovi. :)

      Delete
  4. Great photos!

    Please click on the link on my blog
    http://helderschicplace.blogspot.com/2015/06/gray-blazer-with-jollychic.html

    ReplyDelete
  5. Odlican post :) Volim kada je ovako detaljno objasnjeno :)

    ReplyDelete
  6. Odličan izvještaj i lijepe fotke. :) Baš mi je drago da si se super provela. :)

    ReplyDelete
  7. Odlican post! Verujem da je bilo super i zanimljivo druziti se i nauciti nesto novo. Uzivala sam citajuci :)


    ReplyDelete
  8. Lijep post :D a mislim da je i koristan ukoliko netko želi posjetiti leskovac :D

    ReplyDelete

Tumblr

We Heart It

Instagram