Stara Planina

8:54 AM

Blizi se moj odlazak na Kopaonik i to me cini neverovatno ushicenom. Odbrojavam dane do 13. marta.
Kako sam pretrpana ucenjem i konstantnom zurbom odmor mi izuzetno prija.
Pre par nedelja sam isla do Stare Planine. To je bio i moj prvi odlazak tamo.
Kako nikad nisam skijala i uzasno sam plasljiva po tom pitanju prava muka je bila naterati me da odem. Posle pri povratku je bila muka naterati me da se vratim. Jednostavno sam odbijala povratak.

Za neskijase nema mnogo zanimacija. Sem hotela i etno kafea koji je uz samu stazu ne postoji drugi objekat.
Hotel Stara Planina je prelepo uredjen. Polovinu dana sam provela u lobiju hotela. Lobi koje je ogroman je konstantno prepunjen. Dok sam sedela i pijuckala caj od nane primetila sam da su gosti hotela pretezno Bugari sa malom decom. Sto i nije cudno jer hotel sadrzi razne animacije za decu, igraliste, mini bioskop i tinejdzerski klub.
Pored toga tu je i unutrasnji bazen, teretana, tursko kupatilo, sauna.

Sto se tice cena kako je to jedini hotel na samoj planini ocekivano je da su cene vece. Pa vam caj kosto 160 din, hladan nes 180, parce kolaca je 360. Cena standardne dvokrevetne sobe se krece od 50 evra pa sve do 90, sto zavisi od perioda u kom boravite.

Kako sam polovinu dana provela izlezavajuci se u hotelu bio je red da se u popodnevnim casovima aktiviram. A koja je bolja aktivacija od penjanja do vrha Babinog zuba? Nema je.
Trebalo mi je oko sat vremena da dodjem do samog vrha uz stajanje da fotografisem ili malo predahnem. Samo penjanje nije bilo naporno, isla sam sa prijateljima lagano i uz pricu i smeh nisam ni primetila kada sam skoro bila do vrha. Posle toga vratila sam se gondolom sto mi je prilicno zanimljivo jer se nikad do tada nisam vozila istom.

Usledio je rucak u Kolibi. To je etno kafe sa pocetka teksta. Koliba je konstantno prepuna i jedva cete naci mesto da sednete. Cene su mnogo nize u odnosu na hotel koji se nalazi pored, pa nije ni cudo sto svi biraju pvu varijantu.

Sankanje, setanje ili istrazivanje su samo neke od aktivnosti koje bi mogle da vam pomognu da upoznate planinu. Sigurna sam da skijase nema brige. Vi koji kao i ja ne skijate uvek se mozete provozati zicarom do vrha ili jednostavno uzivati.


Uzivajte u ovim fotografijama koje vam donosim sa Stare Planine. :*























You Might Also Like

1 коментара

  1. Fantasticne slike ! :-) :-*

    NOVI POST !
    POSETITE MOJ BLOG I UCLANITE SE :
    http://katycolorfulfreak.blogspot.com/2016/03/unicorn-tears.html

    ReplyDelete

Tumblr

We Heart It

Instagram